Over DiAX

DiAX is een samenwerkingsverband van experten in digitale toegankelijkheid. De partners bundelen hun expertise om grote of complexe opdrachten uit te voeren. Je kan bij ons terecht voor langdurige opdrachten of binnen een raamcontract. Zo testen we Antwerpse websites en apps voor Digipolis, adviseren we de ontwikkelaars bij KBC bank en werken we aan een project rond artificiƫle intelligentie voor de federale overheidsdienst BOSA.

DiAX is juridisch een project van de vzw Koninklijke Maatschappij voor Blinden en Slechtzienden (KMBS). Dit zijn de partners:

Partners

logo AnySurfer

AnySurfer

AnySurfer wil een toegankelijke digitale wereld waarin iedereen mee kan, ook mensen met een handicap. Dat doen we door:

  • Informatie te verspreiden over de toegankelijkheid van websites en digitale documenten.
  • Website-eigenaars te begeleiden en te adviseren over toegankelijkheidsverbeteringen.
  • Structureel samen te werken met webdesignbedrijven.
  • Opleidingen te organiseren voor webbouwers en redacteurs.
  • Studenten te sensibiliseren via de toegankelijkheidsmonitor.

logo Eleven Ways

Eleven Ways

Eleven Ways is een adviesbureau, gespecialiseerd in Inclusive Design en Digitale Toegankelijkheid. In ons Accessibility Lab in Gent onderzoeken we de toegankelijkheid van websites, apps en documenten. Dat doen we met en voor mensen met een beperking, ouderen en mensen met beperkte digitale vaardigheden. Daarnaast begeleiden we organisaties die willen voldoen aan internationale normen en richtlijnen inzake digitale toegankelijkheid. Eleven Ways is gecertificeerd door The International Association of Accessibility Professionals en is sinds jaren een trouwe partner van overheden, websitebouwers en ontwerpbureaus in Belgiƫ en Nederland.

Vebes

VeBeS is een gebruikers- en vrijwilligersvereniging binnen het netwerk Licht en Liefde. De vereniging wordt geleid door ervaringsdeskundigen, die elk door een eigen gezichtsbeperking een vinger aan de pols houden van wat leeft in de samenleving.
Hierdoor is VeBeS ideaal geplaatst om aan alle samenwerkende partners adviezen te geven en om op te komen voor de belangen van mensen die slechtziend of blind door het leven gaan.

Deze organisaties vertrouwen op de expertise van DiAX

We gebruiken enkel cookies voor analytische doeleinden