Opleidingen

Toegankelijkheid voor front-end ontwikkelaars

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) voor front-end designers en ontwikkelaars. Je krijgt in deze opleiding alle informatie die je nodig hebt om een toegankelijke website te bouwen.

Redacteursopleiding

We behandelen alle toegankelijkheidsrichtlijnen die relevant zijn voor redacteurs. Aan de hand van voorbeelden leer je teksten, afbeeldingen, tabellen en meer voor iedereen toegankelijk maken.

Toegankelijke PDF-documenten maken

Wil je graag toegankelijke PDF documenten publiceren die iedereen kan lezen? In deze opleiding leer je stap voor stap hoe je dit kunt doen vanuit Microsoft Word of Adobe inDesign. De introductie focust op het belang van digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking en de hulpmiddelen die ze gebruiken. Daarna leer je:

  • Hoe je een toegankelijk brondocument maakt in Microsoft Word of Adobe inDesign.
  • Hoe je dat document converteert naar een tagged PDF.
  • Hoe je de toegankelijkheid van een PDF-document test.
  • (Optioneel) Hoe je de toegankelijkheid van een bestaande PDF verbetert met Acrobat Professional.

Toegankelijke video’s publiceren

In deze opleiding leer je hoe je mediabestanden toegankelijk maakt voor al je bezoekers. We beginnen vanuit de noden van de gebruikers om een overzicht te geven van de verschillende elementen die een video toegankelijk maken:

  • transcript
  • ondertiteling
  • audiodescriptie
  • toegankelijke videospeler

Daarna focussen we vooral op een transcript en ondertiteling.

Digitale toegankelijkheid plannen en borgen in de organisatie

Deze opleiding is gericht op communicatieprofessionals en product owners bij overheden en in bedrijven. Je leert er meer over richtlijnen en wetgeving. Je krijgt tips hoe je de kennis in je organisatie verspreidt en hoe je een toegankelijkheidsverklaring schrijft en nog veel meer.

Inclusief schrijven voor het web

Toegankelijk communiceren begint bij een website waarop iedereen zijn of haar weg vindt. Maar hoe schrijf je heldere inhoud die aan alle gebruikers een antwoord biedt en niemand onbedoeld uitsluit? In deze opleiding leer je content te creëren die begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen, voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen en beter gevonden wordt in zoekmachines.

We gebruiken enkel cookies voor analytische doeleinden